Συνταγή
Τίτλος
Καροτοσαλάτα με παντζάρια, γιαούρτι και καρύδια
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Χειμερινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
10 |
μεσαία |
Καρότα |
220
|
8 |
μεσαία |
Παντζάρια |
240.8
|
600 |
γραμμάρια |
Γιαούρτι |
792
|
3 |
κουτ. της σούπας |
Χυμός λεμονιού |
13.05
|
8 |
μεσαία |
Καρύδια |
256
|
|
|
Αλάτι |
0
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
119.34
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Δυόσμος Φρέσκος |
9.15
|
Τρόπος Παρασκευής
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα σε μπολ.
- Τα αλατίζουμε και ρίχνουμε τον χυμό 1/2 λεμονιού.
- Βράζουμε τα παντζάρια (μονο τον καρπό τους) και τα τεμαχίζουμε σε στρογγυλές φέτες.
- Αναμιγνύουμε τον δυόσμο, βάζουμε λίγο αλάτι και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο με το γιαούρτι.
- Σε βαθύ μπολ τοποθετούμε μια στρωση απο τα παντζάρια. Επάνω τους βάζουμε μία στρώση γιαούρτι, μία στρώση τριμμένο καρότο και πάλι γιαούρτι και πάλι παντζάρια. Τελειώνουμε με γιαούρτι.
- Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1650.34
412.59
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging