Συνταγή
Τίτλος
Πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και προσούτο
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Φθινοπωρινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
300 |
γραμμάρια |
Ρόκα |
102
|
0.25 |
κούπας |
Ξύδι Βαλσάμικο |
52.92
|
0.25 |
κούπας |
Κόκκινο Κρασί |
51.06
|
2 |
κουτ. του γλυκού |
Θυμάρι |
0
|
0.5 |
κουτ. του γλυκού |
Ζάχαρη |
8.04
|
0.5 |
κούπα |
Μύρτιλλα |
390
|
0.5 |
κούπα |
Ελαιόλαδο |
954.72
|
0.5 |
σκελίδα |
Σκόρδο |
4.47
|
3 |
μικρά |
Φρέσκα Κρεμμύδια |
12.75
|
0.5 |
κούπα |
Φρυγανιά Τριμμένη |
165.26
|
1 |
μεσαίο |
Αυγό |
93
|
2 |
πρέζα |
Αλάτι |
0
|
1 |
πρέζα |
Μαύρο πιπέρι |
2.51
|
150 |
γραμμάρια |
Προσούτο |
300
|
200 |
γραμμάρια |
Κατσικίσιο Τυρί |
728
|
Τρόπος Παρασκευής
- Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και την ρόκα.
- Βράζουμε το κρασί και το βαλσάμικο ξύδι σε μεσαία φωτιά.
- Προσθέτετε τα μύρτιλλα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράζει μέχρι να μείνουν τα μισά υγρά.
- Το απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για να ελέγξουμε το αλάτι.
- Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε μικρές φέτες 1-1.5 εκατοστά περίπου.
- Ανακατεύουμε την φρυγανία με το θυμάρι για να αρωματιστεί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Βουτάμε τις φέτες του κατσικίσιου τυριού στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά.
- Τις αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
- Τυλίγουμε 10 φέτες απο το προσούτο.
- Για να την σερβίρουμε ζεσταίνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κατσικίσιο τυρί για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
- Ανακατεύουμε το dressing και ρίχνουμε το μισό στην σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε την σαλάτα στα πιάτα, απο πάνω το προσούτο και δίπλα το ζεστό κατσικίσιο τυρί
- Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα Dressing και τριμμένο φρέσκο πιπέρι
Στοιχεία Σαλάτας
5
2864.73
572.95
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging