Συνταγή
Τίτλος
Πατάτες Φούρνου με Λαχανικά ψητά
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Όλες τις εποχές
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
1000 |
γραμμάρια |
Πατάτες |
767
|
300 |
γραμμάρια |
Κρεμμύδια |
132
|
4 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
477.36
|
50 |
γραμμάρια |
Ζάχαρη |
193.35
|
1 |
κουτ. του γλυκού |
Αλάτι |
0
|
6 |
μεσαίες |
Ντομάτες |
126
|
200 |
γραμμάρια |
Πιπεριές Κόκκινες/Κίτρινες |
50
|
400 |
γραμμάρια |
Αγκινάρες |
188
|
50 |
γραμμάρια |
Ρόκα |
17
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Ξύδι Βαλσάμικο |
26.46
|
Τρόπος Παρασκευής
- Βάζουμε τις πατάτες και τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύνουμε με το μισό λάδι.
- Πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη και με το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα άλλο ταψί, περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι, τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη, με αλάτι και ανακατεύουμε.
- Τα βάζουμε να ψηθούν σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά (ελέγχουμε ότι οι ντομάτες και οι πιπεριές έχουν μαλακώσει.)
- Αφαιρούμε τις τομάτες και τις πιπεριές από τον φούρνο
- Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε τις πατάτες για άλλα 10 λεπτά, προσθέτουμε τις αγκινάρες στο ταψί και συνεχίστε το ψήσιμο για 10 ακόμη λεπτά (ή ώσπου οι πατάτες να γίνουν τραγανές).
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τις τομάτες, τις πιπεριές, την ρόκα χοντροκομμένη, περιχύνουμε το μπαλσάμικο, ρίχνουμε λίγο πιπέρι, ανακατέβουμε και σερβίρουμε.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1977.17
494.29
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging