Συνταγή
Τίτλος
Ριζοσαλάτα
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Χειμερινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
350 |
γραμμάρια |
Ρύζι |
1225
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Αμύγδαλα |
165
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Άνηθος |
0
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Φυτικό Βούτυρο |
108
|
3 |
κουτ. της σούπας |
Καλαμπόκι Βραστό |
42.75
|
200 |
γραμμάρια |
Γιαούρτι |
264
|
1 |
κουτ. του γλυκού |
Ξύσμα Λεμονιού |
0
|
250 |
γραμμάρια |
Τυρί Κίτρινο |
800
|
|
|
Αλάτι |
0
|
|
|
Μαύρο πιπέρι |
0
|
30 |
γραμμάρια |
Μαρούλι |
4.5
|
Τρόπος Παρασκευής
- Ρίχνουμε σε ένα σκεύος το φυτικό βούτυρο να ζεσταθεί και μετά το ρύζι. Το γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και σκεπάζουμε το σκεύος,
- Αφήνουμε να βράσει το ρύζι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε τότε το καλαμπόκι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
- Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τα φύλλα μαρουλιού και απο πάνω το ρύζι που του έχουμε δώσει σχήμα με μία φόρμα
- Αλείφουμε με γιαούρτι όλη την επιφάνεια του ρυζιού, και στα πλάγια, και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το τριμμένο τυρί.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Στοιχεία Σαλάτας
4
2609.25
652.31
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging