Συνταγή
Τίτλος
Σαλάτα με ρόκα, πορτοκάλι και λιαστή ντομάτα
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Χειμερινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
2 |
μεσαία |
Πορτοκάλια |
188
|
100 |
γραμμάρια |
Ρόκα |
34
|
30 |
γραμμάρια |
Λιαστή Ντομάτα |
53.4
|
0.3 |
κούπα |
Χυμός πορτοκαλιού φρέσκος |
41.76
|
3 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
358.02
|
1 |
κουτ. του γλυκού |
Βούτυρο |
37.5
|
1 |
κουτ. του γλυκού |
Ζάχαρη |
16.05
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Αμύγδαλα |
165
|
Τρόπος Παρασκευής
- Αρχικά πλένουμε την ρόκα
- Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και αφαιρούμε την λευκή σάρκα τους. Τα κόβουμε σε φετούλες ή κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε την λιαστή ντομάτα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και όταν λιώσουν ρίχνουμε την ψίχα αμυγδάλου και τα
ανακατεύουμε με προσοχή να μην καούν. - Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Ανακατεύουμε τον χυμό από το πορτοκάλι με το ελαιόλαδο και το αλάτι για να φτιάξουμε το dressing.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα περιχύνουμε με το dressing
Στοιχεία Σαλάτας
2
893.73
446.87
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging