Συνταγή
Τίτλος
Βραστό κουνουπίδι σαλάτα με καρότα και κρεμμύδια
Προέλευση
Ελλάδα
Εποχή
Χειμερινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
1 |
μεσαίο |
Κουνουπίδι |
480
|
2 |
μεσαία |
Καρότα |
44
|
2 |
μεσαία |
Κρεμμύδια |
123.2
|
1 |
μεσαία |
Πατάτα |
153.4
|
|
|
Χυμός λεμονιού |
0
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
238.68
|
4 |
κουτ. της σούπας |
Μαγιονέζα |
367.2
|
Τρόπος Παρασκευής
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά, τα καρότα, τα κρεμμύδια και την πατάτα.
- Έπειτα καθαρίζουμε το κουνουπίδι απ᾿ τα εξωτερικά φύλλα. Τα εσωτερικά τα βράζουμε μαζί
- Το πλένουμε πολύ καλά, το κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το σκληρό μέρος απ᾿ το κοτσάνι.
- Βάζουμε το κουνουπίδι σε κατσαρόλα, (με το σκληρό προς τα κάτω), σε αλατισμένο νερό που βράζει και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Σιγοβράζουμε με το καπάκι για 20' - 25' λεπτά, από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός, ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας. Προσέχουμε να μην το παραβράσουμε, αλλά να μαλακώσει και να μη μας λιώσει.
- Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τ᾿ αφήνουμε να κρυώσουν. Τα σταγγίζουμε, τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λάδι, το χυμό από το λεμόνι. Το σερβίρουμε με μαγιονέζα.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1406.48
351.62
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging