Συνταγή
Τίτλος
Φακές σαλάτα
Προέλευση
Ελλάδα
Εποχή
Όλες τις εποχές
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
250 |
γραμμάρια |
Φακές |
850
|
1 |
μεσαίο |
Κρεμμύδι |
61.6
|
2 |
|
Γαρίφαλα |
0
|
|
|
Δάφνη |
0
|
2 |
μεσαίες |
Ντομάτες |
42
|
1 |
μεσαία |
Πιπεριά πράσινη |
17.5
|
1 |
μεσαίο |
Κρεμμύδι |
61.6
|
1 |
μεγάλο |
Καρότο |
35.2
|
2 |
γραμμάρια |
Δυόσμος Φρέσκος |
1.22
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Κάπαρη |
5.7
|
100 |
γραμμάρια |
Φέτα Τυρί |
263
|
|
|
Ρίγανη |
0
|
|
|
Αλάτι |
0
|
|
|
Μαύρο πιπέρι |
0
|
5 |
κουτ. της σούπας |
Ξύδι |
13.65
|
3 |
κουτ. της σούπας |
Μουστάρδα |
29.88
|
3 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
358.02
|
Τρόπος Παρασκευής
- Πρώτα πλένουμε τις φακές και μετά τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με την τη δάφνη (1-2 φύλλα), το κρεμμύδι (ολόκληρο και καθαρισμένο), τα γαρύφαλλα (τα καρφώνουμε πάνω στο κρεμμύδι), αλάτι, πιπέρι, μπόλικο νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 30' περίπου (μέχρι να μαλακώσουν) χωρίς όμως να μας παραβράσουν.
- Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τις φακές, αφαιρούμε και πετάμε το κρεμμύδι τα γαρίφαλλα και το φύλλο δάφνης
- Τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίσουνε καλά
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ένα μπόλ.
- Προσθέτουμε τις φακές, τη ρίγανη, το δυόσμο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη φέτα και την κάππαρη.
- Για το dressing ρίχνουμε σε ένα βαζάκι το ξύδι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
- Τα ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν σαν υλικά Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα μας, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1739.37
434.84
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging