Συνταγή
Τίτλος
Γίγαντες τηγανητοί σε σαλάτα
Προέλευση
Ελλάδα
Εποχή
Χειμερινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
300 |
γραμμάρια |
Φασόλια Γίγαντες |
999
|
|
|
Ελαιόλαδο |
0
|
|
|
Αλεύρι Λευκό |
0
|
0.5 |
κούπα |
Μαγιονέζα |
734.4
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Κέτσαπ |
15
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Μουστάρδα |
9.96
|
|
|
Αλάτι |
0
|
|
|
Μαύρο πιπέρι |
0
|
Τρόπος Παρασκευής
- Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μπόλικο νερό.
- Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά, για περίπου 40΄- 50'.
- Τους σουρώνουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Αλευρώνουμε τους γίγαντες, τους περνάμε από σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τους γίγαντες, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή να μην τους τηγανίσουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
- Όταν είναι έτοιμοι, τους βγάζουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαγιονέζα, το κέτσαπ και τη μουστάρδα.
- Βάζουμε τη μισή από τη σάλτσα στους γίγαντες και τους ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τους γίγαντες καλύπτοντάς τους με την υπόλοιπη σάλτσα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1758.36
439.59
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging