Συνταγή
Τίτλος
Σαλάτα με αστακό
Προέλευση
Άγνωστη
Εποχή
Καλοκαιρινή
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
1000 |
γραμμάρια |
Αστακός |
1000
|
5 |
μεγάλα |
Μανιτάρια Πλευρώτους |
87.5
|
15 |
μεσαία |
Σπαράγγια |
45.68
|
6 |
μεγάλες |
Ελιές |
29.49
|
2 |
μικρά |
Φρέσκα Κρεμμύδια |
8.5
|
|
|
Βασιλικός |
0
|
4 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
477.36
|
1 |
κουτ. της σούπας |
Ξύδι Βαλσάμικο |
13.23
|
0.5 |
κουτ. του γλυκού |
Μέλι |
8.63
|
1 |
σκελίδα |
Σκόρδο |
7.45
|
1 |
πρέζα |
Κολίανδρος |
0
|
1 |
πρέζα |
Απήγανος |
0
|
1 |
πρέζα |
Γλυκάνισος |
0
|
|
|
Αλάτι |
0
|
|
|
Μαύρο πιπέρι |
0
|
1 |
μικρή |
Πιπεριά Καυτερή Τσίλι |
3.9
|
Τρόπος Παρασκευής
- Βράζουμε τον αστακό σε αλατισμένο νερό με μία μικρή καυτερή πιπεριά για 20 λεπτά.
- Τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε αφαιρώντας τη λευκή σάρκα.
- Ψήνουμε τα μανιτάρια πλευρώτους στο γκρίλ και στην συνέχεια τα κόβουμε σε λωρίδες
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λαχανικά μας.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα και απο πάνω τα μανιτάρια και τα κομμάτια του αστακού.
- Για την σάλτσα ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το βαλσάμικο, το μέλι, τον κόλιανδρο, τον απήγανο, τον γλυκάνισο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα.
Στοιχεία Σαλάτας
4
1681.74
420.44
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging