Συνταγή
Τίτλος
Μελιτζανοσαλάτα με χταπόδι
Προέλευση
Ελλάδα
Εποχή
Ανοιξιάτικη
Φωτογραφίες Της Σαλάτας Σας
Βαθμολογία
Υλικά Συνταγής
Μονάδα | Υλικό | kcal | |
---|---|---|---|
4 |
μεσαίες |
Μελιτζάνες |
400
|
2 |
μεσαίες |
Ντομάτες |
42
|
2 |
μικρά |
Φρέσκα Κρεμμύδια |
8.5
|
4 |
σκελίδες |
Σκόρδο |
29.8
|
2 |
κουτ. της σούπας |
Ελαιόλαδο |
238.68
|
|
|
Ξύδι |
0
|
1 |
μικρό |
Χταπόδι |
715
|
|
|
Μαϊντανός |
0
|
|
|
Ρίγανη |
0
|
Τρόπος Παρασκευής
- Βράζουμε το χταπόδι και το μαρινάρουμε σε λάδι, ξύδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για λίγες ώρες
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, τις τρυπάμε και τοποθετούμε απο μία σκελίδα σκόρδο σε κάθε μία
- Όταν μαλακώσουν τις κόβουμε στην μέση έτσι ώστε να μπορούμε να τις αδειάσουμε
- Με ένα πιρούνι φτιάχνουμε τον πουρέ τις μελιτζάνας με λάδι και ξύδι
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους και τα φρέσκα κλεμμυδάκια σε ροδέλες
- Προσθέτουμε τα υλικά στον πουρέ μελιτζάνας και ανακατεύουμε
- Γεμίζουμε με αυτά τις μελιτζάνες
- Ρίχνουμε πάνω τους λίγο λάδι και ένα κλωνάρι μαϊντανό και σερβίρουμε
Στοιχεία Σαλάτας
4
1433.98
358.5
Από Τον Μάγειρα
Voula
Create a website with how to start blogging